Bad Hulpmiddelen

Bad hulpmiddelen helpen u om zolang mogelijk zelfstandig in bad te kunnen gaan. De opstap van een bad kan erg hoog zijn. Dit maakt het voor sommige mensen lastig tot onmogelijk om in bad te kunnen stappen. Daarnaast ervaren veel mensen dat ze wegzakken in bad. Als u moeite heeft met uzelf terug te duwen als u wegglijd kan dit erg vervelend zijn. Gelukkig zijn er bad hulpmiddelen die deze problemen veelal kunnen oplossen.

Bad opstapje:
Een Bad opstapje maakt het in- en uitstappen bij een bad makkelijker en veiliger te overbruggen.
Als we ouder worden kan in of uitstappen van een bad met hoge instap steeds minder prettig en gevaarlijker worden. Immers het risico om te vallen is een vochtige ruimte in combinatie met een instabiele houding nadrukkelijk aanwezig. Met een bad opstapje wordt het in bad gaan een stuk makkelijker en veiliger.
Badplanken:
Kost in- en uit bad komen veel moeite? Een Bad plank zorgt voor de juiste ondersteuning.
Met een badplank wast of doucht zichzelf zittend. Badplanken liggen dwars over het bad en steunen door middel van de rubberen uiteinden op beide badranden. U staat naast het bad en gaat op de plank zitten. Daarna tilt u uw vervolgens de benen over de badrand en kunt u zittend baden of douchen.
Badmatten:
Badmatten zijn verkrijgbaar in meerdere vormen en afmetingen. Zo kunt u passende Badmatten voor het bad of de douche vinden. U kunt ook kiezen voor een rubberen Badmat met een geribbelde structuur. De ribbeltjes zorgen voor een zeer goede grip en door de zuignappen blijft de mat op zijn plaats liggen. Het is tevens mogelijk om gebruik te maken van antislip rondjes of antislip strips. Elke rol bevat een hoog aantal rondjes of strips waardoor u eenvoudig de bodem van het bad, de vloer van de douche of de badkamer ermee kan bedekken. Deze producten zijn ontworpen voor natte ruimtes.
Badliften:
Een Badlift is een oplossing als u door een beperking, ziekte of ouderdom niet meer kunt genieten van een bad. Met een badlift kunt u weer veilig en zelfstandig baden in uw bestaande bad, zonder een dure verbouwing van uw badkamer of aanpassingen aan de badkuip.

Scroll naar boven