Douche Hulpmiddelen

Veilig douchen is voor ouderen beslist noodzaak. Naarmate de leeftijd vordert, neemt de kans op een ongelukje in de badkamer alleen maar toe. Wanneer u graag zo lang mogelijk zelfstandig, veilig en comfortabel wil douchen, zonder vrees om te vallen, is het belangrijk dat u daarvoor in uw badkamer de juiste voorwaarden schept. Een hulpmiddel voor ouderen zoals een douchestoel of een douchekruk komt dan goed van pas.

Veilig douchen voor ouderen
Wanneer u zo lang mogelijk zelfstandig en veilig wil douchen, zonder vrees om te vallen, is het belangrijk dat u daarvoor in uw badkamer de juiste voorwaarden schept. Niet alleen wilt u zo comfortabel mogelijk kunnen blijven douchen, ook wilt u ongelukken voorkomen. Vallen in de douche of badkamer komt bij senioren regelmatig voor. Om veilig te douchen is een hulpmiddel belangrijk voor ouderen dat zorgt voor extra stabiliteit. Daarnaast wilt u natuurlijk ook gewoon kunnen genieten van een lekkere lange wasbeurt onder de douche. Wanneer u echter snel vermoeid raakt, is het wel zo fijn en comfortabel wanneer u ook kunt gaan zitten.

Hulpmiddelen bij het douchen
Zowel een douchestoel (of zitje) als een douchekruk biedt u veiligheid en comfort. Welke van deze hulpmiddelen bij het douchen voor u het meest geschikt zijn, hangt af van uw situatie. Door middel van de onderstaande beschrijvingen, helpen we u graag een handje bij het maken van uw keuze.

Douchekruk:
Dit is een prettig hulpmiddel wanneer u slecht ter been bent of snel uw evenwicht verliest. Wanneer u er moeite mee heeft om lang te staan, maakt de douchekruk het douchen een stuk aangenamer. Het reinigen van uw voeten is een stuk eenvoudiger vooral als u last heeft van uw benen. Wanneer u zit, weet u zeker dat u niet uw evenwicht zult verliezen. Dat geeft wel zo’n veilig gevoel. De douchekruk is verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Een douchekruk met uitsparing maakt het mogelijk om uw onderlijf te wassen zonder dat u daarvoor hoeft op te staan.

Douchestoel:
Het verschil met de douchekruk is dat de douchestoel is voorzien van armleuningen en een rugleuning. Hierdoor zit u extra comfortabel, neemt u makkelijker om een goede houding aan en heeft u geen last van een koude tegelmuur. De stoel zorgt voor nog meer stabiliteit. Dat kan bijvoorbeeld goed van pas komen wanneer u wel eens te maken heeft met evenwichtsstoornissen. Ook bieden de armleuningen u steun bij het opstaan. Ook zijn er douchestoelen met wielen, deze helpen voor een veilig en comfortabel transport van uw bad- naar uw slaapkamer.

Douchezitjes:
Een speciale categorie vormen de douchezitjes. Deze zijn meestal inklapbaar en kunnen aan de muur worden bevestigd. Hierdoor nemen ze maar weinig ruimte in beslag.

Scroll naar boven