Toilet Hulpmiddelen

Van het toilet maken we dagelijks gebruik. Naarmate we ouder worden kan dat helaas steeds moeilijker worden. Door het toepassen van een aantal toilet hulpmiddelen kunt u veilig en comfortabel gebruik maken van het toilet. Bij AG Thuiscomfort vindt u verschillende hulpmiddelen die ervoor zorgen dat een zelfstandig, comfortabel en veilig toiletbezoek voor u mogelijk blijft.

Toiletbeugels:
Toiletbeugels bieden steun en veiligheid bij het toiletbezoek en het maken van transfers. Mocht u zichzelf bijvoorbeeld verplaatsen van een rolstoel naar het toilet kunt u de toiletbeugel als extra ondersteuning gebruiken. Vaak biedt een steunpunt in een omgeving als een badkamer of toilet extra veiligheid en is het vaak noodzakelijk om het gevaar om te vallen te verkleinen. Ook zal dit de zelfstandigheid en zelfverzekerdheid van iemand die minder goed ter been is vergroten.
Toiletstoelen:
Toiletstoelen (postoel) zijn er in veel uitvoeringen. Zo zijn er bijvoorbeeld vaste, verstelbare, opvouwbare of verrijdbare modellen. Toiletstoelen geven u meer veiligheid en comfort. Standaard modellen zijn bijvoorbeeld voorzien van armleuningen en toiletemmer. Daarnaast zijn er modellen die inklapbaar zijn, deze zijn makkelijk te vervoeren, mee te nemen en op te bergen. Daarnaast kunt u ook kiezen voor toiletstoelen op wieltjes, hiermee kan iemand eenvoudig verplaatst worden. Er zijn toiletstoelen die ook te gebruiken zijn als douchestoel.
Toiletverhogers:
Een toiletverhoger geeft ondersteuning als het moeilijker wordt om zelfstandig van het toilet gebruik te maken. Met een toiletverhoger kunt u makkelijker gebruik maken van de toilet als de toiletbril voor u te laag is en het door uw knieën gaan erg lastig is. Het verhogen van het toilet zorgt er dan voor dat het gaan zitten en weer opstaan gemakkelijker en veiliger mogelijk wordt. Om de veiligheid te verbeteren en de onafhankelijkheid van de gebruiker te verhogen is het aan te raden een toiletverhoger in combinatie met wandgrepen/handsteunen te gebruiken.
Toiletzittingen:
De toiletzitting is een wezenlijk onderdeel voor het toilet. Voor de juiste zithouding en comfort is een goede toiletzitting onmisbaar. In onze webshop vindt u onder andere toiletzittingen met armleuningen of zachte zittingen bekijk onze diverse modellen

Scroll naar boven