Heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Bel ons 043 – 408 14 04
of stel hier u vraag
Of stel hier u vraag

Toiletverhogers

Een Toiletverhoger geeft ondersteuning als het moeilijker wordt om zelfstandig van het toilet gebruik te maken.
Met een toiletverhoger kunt u makkelijker gebruik maken van de toilet als de toiletbril voor u te laag is en het door uw knieën gaan erg lastig is. Het verhogen van het toilet zorgt er dan voor dat het gaan zitten en weer opstaan gemakkelijker en veiliger mogelijk wordt. Om de veiligheid te verbeteren en de onafhankelijkheid van de gebruiker te verhogen is het aan te raden een toiletverhoger in combinatie met wandgrepen/handsteunen te gebruiken.

Een toiletbezoek kan vervelend of zelfs pijnlijk zijn door de harde toiletbril.
Een zachte zitting zorgt dan voor extra comfort voor regelmatig en langdurig gebruik van het toilet. Deze zachte zitting is ook zeer geschikt voor mensen met een decubitus risico. Een voorbeeld van een toiletverhoger met zachte zitting is de Contact Plus Toiletverhoger. Mocht u op zoek zijn naar een douchestoel, kunt een kijkje nemen in ons assortiment douchestoelen.

Waar moet u op letten bij het kopen van een toiletverhoger?
Hoe zwaar is de gebruiker? Toiletverhogers hebben namelijk een verschillend maximaal gewicht die ze aan kunnen. Dit verschilt van minimaal 136 Kg tot een maximum van 225 Kg. Met hoeveel centimeter moet de toiletzitting verhoogt worden? Deze hoogtes verschillen van 2 cm tot 11 cm. Bij bijvoorbeeld de Toiletverhoger met deksel is als optie de hoogte aan te geven. Zijn er armleuningen nodig om te gaan zitten en weer op te staan? Zo ja, dan kunt u kiezen voor een toiletverhoger met armleuningen.

Naast het verhogen van de toiletzitting is een verbreding voor mensen met overgewicht ook mogelijk, hiervoor is de toiletzitting xl ontwikkeld. Daarnaast kunt u ook nog na gaan of u liever een zachte zitting heeft of een normale toiletbril.

Toont alle 14 resultaten

Scroll naar boven