Filter op prijs

Heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Bel ons 043 – 408 14 04
of stel hier u vraag
Of stel hier u vraag

Aangepast bestek

Heeft u moeite met het eten vanwege bijvoorbeeld een beperkte grip, een verminderde handfunctie of reuma? Dan kunt u gebruik maken van aangepast bestek. Aangepast bestek is verkrijgbaar in vele uitvoeringen. Zo zijn er speciale messen, lepels en vorken met een verdikt handvat of juist een heel dun handvat of een gebogen handvat. Het materiaal van het handvat kan zacht zijn, hard of rubberachtig. Daarnaast is er bestek waarbij de lepel en vork, mes en vork of mes en lepel in een handvat samen gebracht zijn. Dit wordt een combinatiebestek genoemd.

Toont alle 13 resultaten

Gewoon bestek vasthouden en gebruiken kan voor sommige mensen erg lastig zijn. Het aangepaste bestek is zo gemaakt dat het makkelijk op te pakken en vast te houden is. Met deze hulpmiddelen kunnen mensen weer zelfstandig eten. Aangepast bestek kan ook gebruikt worden door kinderen die een zwakke controle over hun spieren hebben. Bestek waarbij het handvat een speciale vorm heeft zijn verkrijgbaar voor links- en rechtshandigen.

Aangepaste bestek is zo gemaakt dat het makkelijk op te pakken en vast te houden is. Aangepast bestek is gemaakt voor mensen die last hebben van hun handen, maar wordt ook gebruikt voor gehandicapten. Ze kunnen bijvoorbeeld last hebben van trillende handen bij Parkinson. Het kan ook zijn dat ze hun handen niet goed meer kunnen bewegen, bijvoorbeeld door reuma en artrose. Sommige mensen kunnen alleen gebruik maken van één hand.

Scroll naar boven