Filter op prijs

Heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Bel ons 043 – 408 14 04
of stel hier u vraag
Of stel hier u vraag

Kalenderklokken

Wat is een kalenderklok?
Als we ouder worden zijn zaken die jarenlang de meest normale zaak ter wereld waren soms opeens een stuk moeilijker gaan. Kijken op een klok is daar een voorbeeld van. Omdat senioren kunnen kampen met verschillende ouderdomsproblemen zijn er diverse soorten seniorenklokken ontwikkeld die niet alleen helpen om te zien hoe laat het is, maar bijvoorbeeld ook welk deel van de dag het is. Vooral voor mensen met geheugenproblemen kan dit van grote waarde zijn.

Een goede kalenderklok onderscheidt zich doordat ze eenvoudig zijn te bedienen en de tijd duidelijk wordt weergegeven.
Kalenderklokken zijn ook bekend onder de namen Seniorenklok en dementieklok. Er zijn zowel digitale als analoge klokken verkrijgbaar.

Mensen met Alzheimer of Dementie zijn gebaat bij zoveel mogelijk structuur en rust in hun leven.
De speciaal voor deze groep ontwikkelde seniorenklokken zorgen voor die structuur. De dementieklok geeft niet alleen de tijd aan, maar ook de dag en de datum. Vaak wordt ook het dagdeel, ochtend of middag, nog weergegeven. Dit maakt het eenvoudig en overzichtelijk om de tijd in de gaten te houden.

De meeste senioren hebben allemaal klok leren kijken met een klok met wijzers.
Een analoge klok blijkt daarom vaak een goede keuze wanneer er sprake is van dementie. Sommige klokken kunnen de tijd overigens zowel analoog als digitaal weergeven.

Toont alle 8 resultaten

Scroll naar boven